Esittelyssä seuran uusi puheenjohtaja Ari Enbom

24.5.2021

Ari Enbom valittiin Kole -57 ry:n puheenjohtajaksi kevätkokouksessa 19.4.2021.
Ari Enbom valittiin Kole -57 ry:n puheenjohtajaksi kevätkokouksessa 19.4.2021.

Kolen kevätkokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Ari Enbomin; Onnea vielä kerran Arille valinnasta! Lupasimme aikaisemmin pientä esittelyä, ja sitä varten kysyimmekin muutaman kysymyksen Arilta.

 

Kuka olet?

Olen Ari Enbom, syntynyt Kouvolan Lentopalloilijoiden perustamisvuonna Arin päivänä Ruovedellä, josta muutto Jämsään 60 -luvun alussa. Täällä alkoi myös lentopalloharrastukseni Jämsän Pallossa. Kymenlaaksoon muutin syksyllä 1981, jolloin aloitin työni upseerina Puolustusvoimissa Karjalan Prikaatissa aina eläkkeelle jäämiseen vuoteen 2010 asti. Tämän jälkeen työurani jatkui vielä noin 6 vuotta Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä koulutuspäällikkönä vuoteen 2020.

Harrastuksiini kuuluu lentopallon lisäksi muukin liikunta, mökkeily, kyläyhdistystoiminta ja viimeisimpänä harrastuksena harrasteauto- toiminta.

 

Mikä sai sinut lähtemään mukaan Kolen toimintaan?

Kouvolan Lentopalloilijoiden toimintaan tulin mukaan harrastepelaajana vuonna 2012. Kolen hallituksen puheenjohtajaksi oli loppujen lopuksi helppo ryhtyä, koska seura oli jo entuudestaan tuttu ja seuran toiminta on vankalla pohjalla. Halusin myös nähdä ja kokea, millaista lentopallotoiminta on, kun sitä katsoo yhdistystoiminnan näkökulmasta.

 

Mitkä ovat tavoitteesi uutena puheenjohtajana?

Juniorotoimintaa tulee vahvistaa ja edelleen kehittää. Tällä tavalla voimme itse taata riittävät toimintaedellytykset aikuisten sarjajoukkueiden toiminnalle. Pitää muistaa, että junioritoiminnalla on aina myös oma kasvatuksellinen tehtävänsä.

Toisaalta tulee huolehtia siitä, että Kouvolan Lentopalloilijoilla on ainakin yksi oma "Lippulaiva", eli joukkue, joka pelaa käytössä olevien resurssien puitteissa mahdollisimman korkealla sarjatasolla. Tämä tarjoaa myös nuorille tavoitteellisuutta harjoitteluun.

 

Viestisi harrastajille?

Harrastustoiminta on merkittävä osa seuramme toimintaa. Pyritään yhdessä seurana hankkimaan lisää pelaajia hienon lajin pariin. Ei pidä unohtaa, että joukkuelajit ovat aina myös mieltävirkistäviä sosiaalisia tapahtumia varsinaisen liikuntatapahtuman lisäksi. Palautetta odotan myös harrasteryhmiltä toiminnan kehittämiseksi. Tavataan verkon äärellä mahdollisimman pian!