KOUVOLAN KOULULENTIS 2018 -tapahtuma 16.4.2018 - kuvia ja tulokset

12.4.2018

Tyytyväinen osallistujaporukka palkintojaon jälkeen yhteiskuvassa.
Tyytyväinen osallistujaporukka palkintojaon jälkeen yhteiskuvassa.
Palkintopöytä
Palkintopöytä
Sippolan joukkueet
Sippolan joukkueet
Kaunisnurmi vastaan Sippola
Kaunisnurmi vastaan Sippola
Kausalan joukkueet
Kausalan joukkueet

Liikunnan iloa ja kovia kamppailuja. Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry järjesti Kouvolan seudun Koululentisturnauksen maanantaina 16.4.2018 Lyseon liikuntahallissa

 

Lentopallo on erinomainen laji pienille koululaisille: joukkuepelinä se edistää sosiaalisia taitoja ja on monipuolisesti liikunnallisia taitoja kehittävä. Jotta laji tulisi tutuksi Kouvolan seudun koululaisille, KoLe järjesti Koululentisturnauksen.

Tapahtuma oli suunnattu alakoululaisille.

Palkintoina maineen ja kunnian lisäksi kiertopalkinto ja mitalit.

Kilpailunjohtaja joutui laskemaan tarkkaan eräpisteetkin, jotta lopullinen järjestys saatiin. Voiton vei Kausalan ykkösjoukkue, toisena Kausalan kakkosjoukkue, kolmantena Sippolan Sähäkät, neljäntenä Kaunisnurmi ja viidentenä Sippolan kakkosjoukkue.

 

Seuraava koululaisten turnaus on 30.5. ja silloin on lajina beach volley. Sarjoja siellä kaikille kouluille.

Lisätiedot Hannu Mykkäseltä: puhelin 044 9888164

sähköposti  hannu.mykkanen@hotmail.fi                    

_______________________________________

LIITE

Kouvolan Koululentisturnauksen 2018 säännöt

Nämä säännöt on yksinkertaistettu, jotta myös vähemmän pelikokemusta omaavat pelaajat ne sisäistävät helposti. Lentopalloliiton sarjoissa vastaavilla ikäluokilla on tarkemmat säännöt, tästä kannattaa mainita seurajoukkueissa pelaaville.

Pelit pelataan minikentällä (13,4 m x 6,1 m, takapelaajan hyökkäysraja 2,1m)

Verkon korkeus luokilla 1-3 on 200 cm ja luokilla 4-6 210 cm.

Joukkueeseen saa nimetä 4-6 pelaajaa.

Pelaajavaihtoja saa tehdä neljä joka erässä.

 

PELIN KULKU

Joukkueeseen kuuluu vähintään 4 pelaajaa. Kentällä on kerrallaan neljä pelaajaa, 2 tyttöä ja 2 poikaa. Pelipaikoilla II, III ja IV olevat pelaajat ovat etupelaajia ja voivat suorittaa hyökkäyslyönnin verkon yläpuolelta verkolla. Pelipaikalla I oleva pelaaja on takapelaaja ja hän ei voi hyökätä etukentältä verkkopinnan yläpuolelta.

Ottelut pelataan kahden voittoerän peleinä juoksevalla pistelaskulla (joka pallosta piste). Erävoittojen ollessa tasan pelataan kolmas erä. Erävoitot ratkaistaan kahden pisteen erolla ilman pistekattoa.

Aloitussyöttö on vapaa, myös käsialoitus on sallittu.

Keskirajan ylittäminen jalkaterällä on virhe, samoin verkkoon koskettaminen.

Lentopallo on peli, jossa muita pelaajia ja toimitsijoita kunnioitetaan. Tuomari antaa varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä, varoituksesta tulee pistemenetys (eli piste ja syöttövuoro vastustajalle).

 

SÄÄNTÖHELPOTUKSET 1-3 LUOKKALAISTEN SARJAAN

Aloitusta ja hyökkäystä vastaanottavalle joukkueelle sallitaan yksi koppi joukkueen toisessa kosketuksessa. Kopin jälkeen jatkuu suoritus viivyttelemättä sormi- tai hihalyönnillä. Kopin jälkeen saa pallon kanssa kääntyä, liikkuminen on kielletty. Pallo ei saa mennä verkon yli kopin jälkeisenä suorituksena.

Kaatuminen suorituksen aikana on sallittu, mutta pallo ei saa osua maahan. Suorituksen tulee jatkua välittömästi ylösnousun jälkeen.

Aloitusraja on 4,5 metriä

 

Säännöistä syntyvät mahdolliset epäselvyydet ratkaisee kilpailunjohtaja.