Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry täyttää 60-vuotta 14.10.2017 - mediatiedote ja muutamia kuvia

12.10.2017

KoLen joukkue 1958-59
KoLen joukkue 1958-59
SM-sarjaan noussut joukkue vuonna 1969
SM-sarjaan noussut joukkue vuonna 1969
KoLen verkkarit - olisiko 1970-luvulta?
KoLen verkkarit - olisiko 1970-luvulta?
Osa 1990-luvun palkintosaaliista.
Osa 1990-luvun palkintosaaliista.
Lehtileike 10 vuoden takaa
Lehtileike 10 vuoden takaa
KoLen Naperot syksyllä 2017
KoLen Naperot syksyllä 2017
Kesän 2017 beach volley -kentältä
Kesän 2017 beach volley -kentältä
Puheenjohtaja Henni Seppälä
Puheenjohtaja Henni Seppälä
Lehtijuttu uudesta puheenjohtajasta
Lehtijuttu uudesta puheenjohtajasta

Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry:n taival on ollut monipuolinen, on ollut menestystä ja myös menetyksiä. Muutama poiminta: miesten joukkue nousi SM-sarjaan 1969, HalliVolley oli suuri lentopallotapahtuma 1980-90 -luvuilla, tytöt ottivat useita SM-mitaleita 1990-luvulla Alla lyhyt historiakatsaus sekä tietoa KoLen nykytilasta. Lopussa myös muutama haastattelukysymys puheenjohtaja Henni Seppälälle.

 

 

Pieni historiakatsaus

Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry on Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva lentopallon erikoisseura.  Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry on perustettu 14.10.1957 Kouvolan kauppalassa.

Perustajajäsenet olivat Kauko Jyllilä (pj), Veikko Viantie (vpj), Antero Ahtiainen, Toivo Hellgrén , Alpo Koskelainen, Jyrki Pietiläinen, Pertti Karjalainen ja Pentti Järviö.

Seuran tarkoitukseksi oli tuolloin määritelty seuraavaa: edistää ja kohottaa liikuntakasvatusta toiminta-alueillaan, innostaa jäseniään ja muitakin henkilöitä toimimaan seuran päämäärien hyväksi sekä työskennellä puhtaan toverihengen juurruttamiseksi jäsenistöönsä.

 

KoLe nousi SM-liigaan vuonna 1969 joukkueella: Markku Hannola, Seppo Kiviö, Olavi Immonen, Kalevi Aaltokivi, Kalevi Järvinen, Raimo Pukkila, Oiva Salminen, Hannu Savolainen, Markku Ekroth, Seppo Tohka ja Matti Viitanen valmentajanaan Jaakko ”Jaska” Pynnönen. SM-sarjassa pelattiin neljä kautta.

1980-luvalla seuran suurin ponnistus oli vuosittainen järjestettävä Halli-Volley, turnaukseen osallistui enimmillään 225 joukkuetta. Myös kansainvälistä väriä nähtiin vielä 1990-luvulla Kouvolan palloilusaleissa.

Lentopallon suurin vuotuinen tapahtuma on lähes tuhannen joukkueen ja lähes kymmenentuhannen osallistujanuoren Power Cup -turnaus. Kesäkuussa 1992 turnaus järjestettiin Kouvolassa yhteistyössä naapuriseurojen kanssa. 1990-luvulla KoLen junioritoiminta oli muutenkin vahvaa ja eri ikäsarjojen joukkueet toivat kotiin useita SM-mitaleja. Vielä 2000-luvun alussa KoLessa oli yli 10 juniorijoukkuetta.

Kaikki vuodet eivät ole olleet suotuisia pelimenestyksen tai taloudellisen tuloksen suhteen. Syksyllä 2016 seuran yleiskokous joutui äänestämään toiminnan lopettamisesta. Selvällä ääntenenemmistöllä toimintaa päätettiin jatkaa ja toimintaan tuli mukaan uusia vastuuhenkilöitä.

 

Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry tänään

Vuoden 2017 aikana KoLe on uuden puheenjohtajan Henni Seppälän johdolla kääntänyt suunnan niin harrastajamäärissä kuin seuran taloudessa.

Mennyt kesä oli vilkas Käyrälammen beach volley -alueella, Kouvolassa on muuten Suomen parhaat beach volley -kentät. Jokaviikkoiset viikkoliigaturnaukset ja junioritorstait olivat suosittuja, vaikka kesän sää ei kovin suotuisa ulkoilmaliikunnalle ollutkaan. Juniorien SM-turnaus sekä aluemestaruusturnaus, aikuisten Viikkari biitsi sekä veteraaniturnaus keräsivät osallistujia sekä katsojia kauempaakin.

Juhlavuoden syksy käynnistyi vilkkaasti. Naiset pelaavat 2-sarjaa valmentajanaan Tomi Immonen ja senioriryhmät valmistautuvat SM-turnauksiin. Määrällinen pääpaino toiminnassa on eri ikäluokkien harrasteryhmissä ja eniten on lisätty lapsille suunnattuja ryhmiä.  KoLe on hakenut ja saanut junioritoiminnan varustehankintoihin tukea yrityksiltä ja säätiöiltä, joten kaikissa nuorten ryhmissä harrastaminen on todella edullista.  Uutuus tänä syksynä on KoLen naperot -ryhmä, joka täyttyi ennen ensimmäistä harjoitusvuoroa. Isompien lasten samoin kuin aikuisryhmien harjoituksiin sopii vielä mukaan ja uusia ryhmiä käynnistynee vuodenvaihteessa.

Kouvola on ollut edelläkävijä snow volleyball -turnausten järjestäjänä Suomessa, kansainvälisestihän laji on kasvanut viime vuosina huomattavasti. Täydenkuun turnaus on suunnitteilla Käyrälammelle 3.3.2018.

 

Kouvolan Lentopalloilijat -57 ry:n puheenjohtajan Henni Seppälän ajatuksia 60-vuotispäivänä

Olet vajaan vuoden ollut KoLen veturina, miltä nyt tuntuu?

Aika paljon on vuodessa tapahtunut, paljon on tehty, ja paljon on vielä tekemättä. Takana on mielenkiintoinen ja opettavainen vuosi, vauhtia on riittänyt.

Miten odotat toiminnan kehittyvän seuraavan vuoden aikana?

Itse toivoisin, että saamme KoLen toimintaan jatkuvuutta, mikä tarkoittaa käytännössä useampia vapaaehtoisia ja leveämpiä hartioita. Toivottavasti saamme lisää valmentajia ja nuoria harrastajia mukaan.

Seurayhteistyöstä puhutaan Kouvolassa lajissa kuin lajissa, miltä se näyttää lentopallon ja beach volleyn saralla?

Seuroilla on oikein hyvät keskusteluyhteydet ja yhteinen tahtotila, että työtä tehdään lentopallon hyväksi. Vuoden aikana on käyty paljon keskusteluja ihan arjen ja yksittäisten joukkueiden tasolla. Itse näen, että yhdessähän näitä hommia tehdään.

 

Olet kahden pienen lapsen äiti, vastuullisessa työssä, lentopalloseuran puheenjohtaja ja aktiivinen liikunnanharrastaja, mikä on salaisuutesi ajankäytön suhteen?

Priorisointi ja olennaiseen keskittyminen. Teemme paljon asioita myös yhdessä lasten kanssa, esimerkiksi leikkipuistossa saa hyvin tehtyä päivän jumpan leikkien ohella. Liikunnasta saa paljon virtaa myös muuhun tekemiseen.

Miksi lajiksi kannattaa valita lentopallo ja tulla KoLen toimintaan mukaan – nyt saa kehua!

Lentopallo sopii hyvin monenlaisiin tavoitteisiin: tavoitteelliseksi harrastukseksi tai vain kevyeen pallotteluun. Se on sosiaalinen laji, jossa tutustuu kivoihin tyyppeihin ja pääsee liikkumaan monipuolisesti. Kesäpäiviin parasta ajanvietettä on beach volley Käyrälammen kentillä. Seuratoimintaan kannattaa myös tulla mukaan, sillä se on opettavaista ja avartavaa. Urheilutapahtumien tunnelma on yksi parhaimpia juttuja!