6.10.2015

Vantaan Lentopallo - KoLe-57 0-3

Ottelurapsaa...

VanLe - KoLe-57

Kauden tärkein aloitus. Tavoitteena saada hyvä alku ja fiilis joukkueen sisällä. Onnistumisia ja kommunikointia, sekä tsemppaaminen oli suuressa roolissa Vantaata vastaan. Edellinen kamppailu päättyi KoLen voittoon pari viikkoa takaisessa Kuopion Syysturnauksessa. Tänä vuonna tässä sarjassa kuitenkaan ei ole yhtään "helppoa" joukkuetta vastassa vaan jokaiseen peliin täytyy asennoitua täysillä.

Valmistautuminen lähti perjantain tunnin mittaisella kuusikkoharjoituksella ja erillisellä menttaalivalmennuksella harjoituksien päälle. Joukkueena kävimme läpi mitä tällä hetkellä KoLe-57 miesten edustusjoukkue on. Mitä se on tulevaisuudessa ja teemoihin mitä otetaan meidän "omassa pelissä" huomioon niin VanLea, kuin jokaista joukkuetta vastaan. Näitä teemoja harjoittelimme Kuopion Syysturnauksessa onnistuneesti ja samat teemat jatkuivat kauden avauksessa Vantaalla. Ville Salmisen pitämä menttaalivalmennus näkyy erityisesti siinä vaiheessa kun olemme usean pisteen taka-ajotilanteessa. Leuat ei tipahda. Tuskastumista ei synny vaan energiaa aletaan hyödyntämään edelleen positiivisuuden kautta, vaikka pisteitä hävittäisiinkin. Tänä vuonna voidaan siis todella sanoa että Kouvolassa ei ole vastaavaa lentopalloa joukkueena nähty!

Vantaa 04.10.2015

Pyrimme suorittamaan lähdön jo hyvissä ajoin. Hallille saavuimme noin 1,5h ennen ottelun alkua. Valmistautumiseen ja joukkueen asioiden kertaamiseen jäi sopivasti aikaa. Pelimatkalle jouduimme lähtemään ilman menttaalivalmentajaamme ja pelaajaamme Ville Salmista, eli nyt punnittiin miten asiat on sisäistetty Joukkueessa. Mukana oli lähes koko 14 hengen ryhmä, ilman Villeä. Asiasta keskusteltiin ja kehityspelaajamme Matti Suutari jäi ottamaan oppia ja tilastoimaan peliä valmentajien väliin vaihtopenkille.

1. Erän kokoonpano: Palonen, Wartiainen, Lepistö, Häkkinen, Härkänen, Piipari. Miinalainen ja Korhonen liberona.
Itse ottelussa näkyi ensimmäisen erän aikana pientä jännitystä molempien joukkueiden välillä. Helppoja syöttövirheitä sävyttämä erän alku mentiin kotijoukkueen johdossa. Pekka Piipon 4- ja 2-puolen lyönnit olivat pitelemättömiä, sekä Henri Tikkasen vasemman käden syötöt toimivat meidän vastaanottoon. Ensimmäisen aikalisän aikana rauhoitimme tilannetta ja kasasimme ajatukset, joten uusi alku erään jokaiselle. Piste kerrallaan tasoihin ja pikku hiljaa ohi. Kävi kentällä Seppäläkin hoitamassa muutaman vastaanoton mallikkaasti ja osoittamassa että viime vuonna leikattu olkapää on lähes historiaan vain. Hyvä kuntoutus ja maltti tuo hyviä tuloksia aikaan. Matti Palosen järkevällä pelinrakentamisella oli meidän hyökkääjillä, Härkäsellä, Seppälällä ja Häkkisellä, helppo homma työstää palloa kenttää. Vastaanotto ja Sideout-pelaaminen parani mitä pitemmälle erää mentiin. Häkkisen 1-paikan puolustus ja siitä Härkäsen hoitama piste johdatti KoLen pisteen johtoon ja lopulta 25-23 vierasjoukkueen voittoon! 1-sarjan ensimmäinen erävoitto taskussa.

Erä 2. kokoonpano: Palonen, Wartiainen, Lepistö, Häkkinen, Härkänen, Piipari, sekä liberot Miinalainen ja Korhonen.
Toiseen erään ajatuksena että siimaa ei anneta senttiäkään. Nostetaan omaa tasoa pikkuhiljaa korkeammalle ja keskitytään aina seuraavaan palloon. Jopa muutamat tuomarin aiheuttamat vihellykset, eivät vaikuttaneet vierasjoukkueen peliin. Toisin taisi käydä kotijoukkueelle, jossa tuskastumista oli havaittavissa nuorilla pelaajilla. VanLella nuori passari Kattelus pyöritti hyvin peliä, josta varmasti on tulevaisuudessa tulossa vielä erittäin hyvä lisä VanLen rosteriin. VanLen peli-ilme oli toisessa erässä parantunut ja kentälle tulleet Jyrki Nurminen ja Kalle Kattelus sai aikaan hyvää energiaa kotijoukkueen pelaamiseen. KoLe oli tiukimmillaan, jopa kuuden pisteen takaa-ajotilanteessa erän puolessa välissä. Kentälle vaihdosta tulleet Korhola ja Huoponen, sekä Seppälä sai nauttia Palosen hyvästä tarjoilusta erän loppuun saakka. Lopulta erä jännittävien pallojen jälkeen 26-24 KoLelle!

Erä 3. kokoonpano: Palonen, Wartiainen, Lepistö, Huoponen, Härkänen, Piipari ja tutut liberot.
Toisen erän tappio saattoi painaa kotijoukkueen peliesityksessä. KoLe vei erää lähes kokonaan ja osoitti kuuluvansa 1-sarjaan. Silloin kun vastaanotto toimi oli Palosella helppo paikka pyörittää peliä. Tässä erässä etenkin keskipelaajien Wartiaisen ja Lepistön paterit olivat pitelemättömiä läpi erän. Tulevaisuuden Suomen biitsikuningas Santeri Sirenin puuttuminen kotijoukkueesta, näkyi tässä erässä. Suoritukset olivat hieman yksipuolisia, jolloin KoLen torjunta piti ja hienoja pisteitä kimpoili sieltä täältä niin Piiposta, kuin Nurmisesta.
Lopulta erä ensikertalaisille 25-20 ja koko ottelu 3-0. Kuten tässä vaiheessa saakin vähän juhlia saavutusta, koska tälläistä starttia sarjaan oltiin kaivattu!

Uuden viikon alkaessa siirtyy keskittyminen jälleen kohti viikonloppua kun vastaan asettuu huomattavasti taitavampi ja fyysisempi Akaa-Volley. Akaa on ilmoittanut jo kesäkuussa että hamuaa päästä mestaruusliigaan tulevalle kaudelle! Joukkueesta löytyy ehdottomasti sarjan kovimpia pelaajia, Joni Mikkonen, Dimi Borichev ja Ossi Heino.
Akaa kuitenkin eilen hävisi Matti Hietasella vahvistetulle Lempäälän Kisalle, mikä osoittaa että tekeminen osoitetaan kentällä eikä paperilla. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia kohti viikonloppua!